Автомобільний Дім Соллі Плюс Новини

Свіжі та актуальні новини від Автомобільний Дім Соллі Плюс.

  1. Новини
  2. Volkswagen і американський Стенфордський університет розробляють новий паливний елемент
02.12.2018
Іновації та технології

Volkswagen і американський Стенфордський університет розробляють новий паливний елемент

Volkswagen і Стенфордський університет зроблять електромобілі доступнішими!

Фахівці Volkswagen спільно з вченими Стенфордського університету розробили технологію, яка дозволить скоротити кількість платини в паливних елементах. Атоми платини розміщуються на поверхні вуглецю спеціальним чином, щоб отримати надзвичайно тонкі частинки. У порівнянні з вже використовуваною в паливних елементах технологією, новий каталізатор в три рази дешевше і, в той же час, довговічніший. Що дозволить суттєво здешевити паливні елементи.
«Ця технологія відкриває величезні можливості для зниження витрат, оскільки кількість використаного дорогоцінного металу мінімізується, в той же час, збільшується термін служби і продуктивність каталізатора. Крім паливного елемента, технологія може бути використана і в цілому ряді інших напрямків, що вимагають високоефективних матеріалів, таких, як літій-іонні батареї наступного покоління », - розповів професор Принц (Prinz) зі Стенфордського університету.
На думку розробників, нова технологія осадження ALD (атомного шару) дозволить зробити водневі паливні елементи реальною альтернативою класичним ДВС і електричним акумуляторів. Наступним етапом стане адаптація технології до промислового виробництва.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.